Verbouwing van een ongeïsoleerde zolder
- Interieur -

Transformatie zolderverdieping

De transformatie van een lage vliering onder een schuin dak naar een lichte, knusse zolderslaapkamer met verrassend veel opslagruimte. 

Zowel ingrijpend en functioneel was het vervangen van een vlizotrap door een vaste trap en het doorbreken van een dragende muur om één grote, samenhangende ruimte te creëren. Dakramen werden strategisch geplaatst om overdag een overvloed aan natuurlijk licht binnen te laten, wat de ruimte groter en luchtiger doet aanvoelen. Slimme isolatietechnieken zorgden ervoor dat de ruimte zowel in de winter warm blijft als in de zomer aangenaam koel, zonder in te boeten aan de nodige hoogte. Ingebouwde kasten volgen de contouren van de schuine wanden. Deze kasten bieden veel opbergruimte voor onder andere de cv en wasmachine, de maatwerk kasten voorkomen de noodzaak voor extra meubels zodat de ruimte open en onbelemmerd blijft. Het bed, strategisch geplaatst is als een moderne bedstede onder het schuine dak, biedt een knusse slaapplek op de verder open zolder. 

Deze vlieringstransformatie is een perfect voorbeeld van hoe met creatieve oplossingen en aandacht voor detail een kleine, uitdagende ruimte kan worden omgetoverd tot een functionele, stijlvolle leefruimte.

 

Locatie                                       Rotterdam

Fotograaf                                   Prophotos

Disciplines.                                Ontwerp & Uitvoering