Appartement met keuken op de plek van de badkamer en vice versa
- Interieur -

Woning in een voormalig kantoorpand

Aan de Sloterkade in Amsterdam werd deze woning in een voormalige kantoorgebouw volledig op zijn kop gezet. 

De vraag van de bewoner was om aan de drukke en levendige kade te wonen, koken en (thuis)werken en aan de rustige achterzijde te slapen. Dit was niet het geval toen de transformatie oorspronkelijk werd gerealiseerd.

Om de verbouwing betaalbaar te houden werd bedacht om de keuken en badkamer om te draaien, zodat leidingwerk minimaal aangepast hoefde te worden wat een aanienlijke kosten drukkende werking had op het totale verbouwingsbudget. Met dit uitgangpunt ontstond al snel het idee om de keuken, woonkamer en eetkamer tot één grote en lichte ruimte te creeëren met een doorloop badkamer naar de slaapkamer.

De badkamer kan afgesloten worden door twee grote schuifdeuren die als een stuk muur overkomen dat kan bewegen en die tevens de inbouwkasten afsluiten bij een dichte stand. De kleur groen werd op aangeven van de bewoner gebruikt als accent in de badkamer. Op het moment dat de deuren open gaan komt de felle groene kleur tot leven, bij een dichte stand blijft het interieur rustig en licht.

Het ontwerp is gemaakt door Frank van Schadewijk en Philip Mannaerts, twee bevriende arhitecten van Matthieu Maas. In een co creatie is het ontwerp door ontwikkeld tot een maakbaar en betaalbare transformatie die binnen een strakke bouwplanning is gerealiseerd.