Verbouwing Tiny House
- interieur -

TINY House

Omgebouwde garage getransformeerd tot hoogwaardige woonruimte

Deze eerder al tot verblijfsruimte omgebouwde garage werd slechts gebruikt als opslag, maar door het ontwerp van Buro Rotter transformeerde het tot een hoogwaardig gastenverblijf. 

Centraal in deze transformatie staat de constructie van een (slaap)vide, die niet alleen de ruimtelijkheid vergrootte, maar ook een architectonisch statement maakt. Deze ingreep zorgt voor een verrassend element van hoogte en licht, waardoor de ruimte een open en uitnodigend karakter krijgt. 

Licht speelt een cruciale rol in de herdefiniëring van de ruimte. Buro Rotter introduceerde slimme kleur- en lichtaccenten die de ruimte niet alleen visueel vergrootten, maar ook een warme en uitnodigende sfeer creëerden. 

De keuze voor warme materialen versterkte dit effect verder. Door het gebruik van zachte stoffen is het gelukt om een gevoel van huiselijkheid en geborgenheid te creëren. Deze materialen voegen een textuur en diepte toe die de ruimte niet alleen visueel verrijkte, maar ook tastbaar warmer maakte.

Ten slotte werd de ruimte zorgvuldig ingericht met een keuze uit al aanwezige meubels en nieuwe meubelelementen. Elk meubelstuk is gekozen en geplaatst met het oog op maximale ruimtebenutting, zonder in te boeten aan comfort of esthetiek.

Locatie                         Hendrik Ido Ambacht

Fotograaf                     Prophotos

Disciplines                  Ontwerp & realisatie